ŞOKŞok Aktüel Ürünler

Şok Tereyağ Fiyatı

Güncel Şok Tereyağ Fiyatı

ŞOK Tereyağı Fiyatı neredeyse her gün zamlanıyor. Enflasyonun sürekli yükselmesi ve yaşanan ekonomik kriz halkın belini yorarken, her gün temel gıda ürünleri başta gelmek üzere bütün ürünlere zam geliyor. Yemeklerimizde, kahvaltılarımızda, kek veya pastalarımızda sıklıkla kulladığımız margarin ve tereyağı fiyatı gün geçtikçe daha da alınmaz hale geliyor. Sizin için bu yazımızda Şok marketin margarin ve tereyağı fiyat bilgisini araştırdık…

Şok Tereyağı Fiyatı

    • mis tereyağı 250 Mis Şok Tereyağ 250 Gr 29,90 TL
    • mis tereyağı 500Mis Şok Tereyağ 500 Gr 59,75 TL
    • mis tuzlu Mis Şok Tuzlu Tereyağ 500 Gr 59,75 TL
    • mis kozalakMis Kozalak Şok Tereyağ 500 Gr 63,50 TL
    • mis 1000Mis Şok Tereyağ 1000 Gr 105 TL
    • KEBİRKebir Şok Tereyağ 500 Gr 69,50 TL
  • sütaş 500Sütaş Geleneksel Şok Tereyağ 500 Gr 72,90 TL

 

Şok Margarin Fiyatı 

    • evin 250Evin Margarin 250gr 9,50 TL
    • bizimBizim Paket Margarin 250Gr 12,50 TL
    • evin kaseEvin Kase Margarin 250 Gr 10,50 TL
    • TEREMYAĞÜlker Teremyağ Kase Margarin 250 Gr 17,25 TL
    • bedel kaseBecel Kase 500 Gr 33,25 TL
    • becel zeytinyağlıBecel Zeytinyağlı Kase Margarin 250 Gr 19,45 TL
    • tereyağ gurmeTeremyağ Gurme Kaymaklı Kase 400Gr 25,95 TL

Detaylı bilgi için Cepte Şok sayfasına bakabilirsiniz…

Şok Tereyağı ve Margarin Markaları

  • Mis Terayağ
  • Kebir
  • Sütaş
  • Evin
  • Bizim
  • Ülker
  • Becel
  • Teremyağ

Bim Un Fiyatları yazımızı okumak için tıklayın!

Tereyağı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Tereyağı, çoğunlukla inekten gelen sütün kremasından yapılır. Bazen keçi veya koyun sütü de kullanılır. Tereyağı sadece ekmek üzerine sürülmekle kalmaz, aynı zamanda çeşitli yemeklerin Pişirilmesinde veya kek benzeri ürünlerde de kullanılır. AB Yönetmeliğine göre, tereyağı en az %82 süt yağı içermeli ve su içeriği %16’yı geçmemelidir.

tereyağ

Tereyağı Çeşitleri

  • Ekşi krema tereyağı
  • Tatlı kremalı tereyağı
  • Hafif asitli tereyağı
  • Tuzlu tereyağı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Şok Makarna Fiyatları-Piyale, Filiz, İnci Makarna

Ana Tereyağı Türleri

Tatlı kremalı tereyağı hem sütten hem de krema veya süt çerçevesinden yapılabilir. Tatlı kremalı tereyağının tadı yumuşak ve kremsidir. Ekşi krema tereyağından farklı olarak, üretimde laktik asit bakterileri kullanılmaz.
pH değeri: 6.4’ün altında olmamalıdır. Ekşi krema tereyağı üretimi için asitlendirilmiş süt, krema veya peynir altı suyu kreması kullanılır. Laktik asit bakterilerinin eklenmesiyle, tereyağının tipik ekşi tadından sorumlu olan aromatik maddeler oluşur.
pH değeri: 5.1’i geçmemelidir.

Hafif asitli tereyağı, tereyağı üretimi sırasında oluşan tatlı Kremadan yapılır. Bunlara laktik asit eklendikten sonra eklenir. pH değeri: 5.1 ile 6.3 arasında olmalıdır.

Tuzlu tereyağı üretiminde, tatlı kremalı tereyağı çeşitli Tuzlarla zenginleştirilir, böylece tipik tuzlu tadını alır. Bunun için genellikle kaba veya ince deniz tuzu kullanılır.
100 gram başına besin değerleri:
Enerji: 741.9 kcal
Protein: 0.7 g
Yağ: 83, 2 g
Karbonhidratlar: 0.6 g

Süt yağı ve suya ek olarak, tereyağı, dengeli bir diyet için önemli olan süt şekeri, protein, yağda çözünen vitaminler ve mineraller gibi diğer bileşenleri içerir. Tereyağındaki yağ asitlerinin olumlu Bileşimi nedeniyle, hassas mideleri olan insanlar bile Tereyağını kolayca sindirebilir.

Tereyağı Ürünleri

Farklı tereyağı çeşitlerine ek olarak, tüketiciler tereyağından üretilen diğer ürünleri de bulabilirler. Tereyağı yağı, süt proteini, süt şekeri ve suyun çıkarılmasıyla elde edilen saf bir tereyağı yağıdır. Berraklaştırılmış tereyağı esas olarak pişirme ve kızartma için kullanılır. Özellikle tereyağı kızartma için çok uygundur.
Tereyağı küpü tereyağı karışımı hem ticari olarak temin edilebilir hem de kendiniz üretilebilir. Bir tereyağı karışımının temeli saf tereyağıdır. Bunlara baharatlar, otlar ve diğer aromatik maddeler eklenir. Bu şekilde, yemekleri rafine etmek ve sosları monte etmek için yaygın olarak kullanılan çok sayıda varyasyon ortaya çıkmıştır;

  • Bitkisel tereyağı
  • Sarımsak yağı
  • Trüf yağı
  • Tuzlu tereyağı
  • Biber yağı
  • Hamsi yağı
  • Café-de-Paris-Butter
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Şok 10 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Kataloğu

Fraksiyonel tereyağı, kristalizasyon ile düşük ve yüksek erime noktasına ayrışan tereyağıdır. Örneğin puf Böreği yapmak için çekme yağı olarak kullanılır.

Tereyağı Üretimi

Tarihsel üretim: geleneksel tereyağı üretimi için, süt iki gün bekletilir, böylece yüzeyde krema olarak da adlandırılan krem oluşur ve daha sonra boşaltılır. Daha sonra kremanın bir süre olgunlaşmasına izin verin, sonra elle yağlamaya başlayın. Tereyağı işleminde, süt yağındaki yağ toplarını yok etmek için krem kuvvetli bir şekilde çırpılır. Yok edilen yağ, katı, esnek bir kütle oluşturur, tereyağı meydana gelir.

En Büyük Beş Tereyağı Üreticisi

  • Hindistan
  • Pakistan
  • ABD
  • Yeni Zelanda
  • Almanya

Tereyağı Yerine Margarin mi?

Uzun yıllar boyunca, hangi yayma yağının daha sağlıklı olduğu konusunda tartışmalar devam etmektedir.
Birçokları için kalori miktarı önemli bir rol oynar. Bu kritere göre, iki yayma Gresleri birbirinden neredeyse hiç farklı değildir. Karşılaştırma için, margarin 100 gram başına yaklaşık 709 kalori ve tereyağı yaklaşık 741 kalori içerir.

Tereyağının avantajları ve dezavantajları:
+ doğal bir üründür
+ önemli vitaminler sağlar
+ sağlıklı yağ asitleri içerir
– ayrıca doymuş yağ asitleri içerir

Yüksek kolesterol içeriği nedeniyle, tereyağı uzun zamandır kötü bir üne sahipti (haksız yere). Bugün, birçok beslenme uzmanı, süt yağlarındaki kolesterolün sağlıklı insanlar için bir tehlike oluşturmadığı görüşündedir. Bununla birlikte, yüksek kan yağ seviyelerine sahip olanlar, bitkisel margarine başvurmak daha iyidir.
Ayrıca, sütün kalitesi, esas olarak ineklerin yemine bağlı olan çok önemli bir rol oynar. Özellikle taze ot yiyen ineklerin, sütü sağlıklıdır. Geleneksel sütün aksine çok daha fazla sağlıklı yağ asidi içerir.

Bu Yazıya Oy Vermek İster misin?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Bu Yanlış Bir İşlem